1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Amazon`un yenilenebilir enerji hedefinde önemli adım

Amazon`un yenilenebilir enerji hedefinde önemli adım

Enerji Günlüğü - Amerika'da bulunan Amazon Fowler Ridge Rüzgar Çiftliği üretime geçtiği ilk gün 1.1 milyon kilowatt-saat yenilenebilir elektrik üretti.Amazon...

Amazon`un yenilenebilir enerji hedefinde önemli adım

Enerji Günlüğü - Amerika'da bulunan Amazon Fowler Ridge Rüzgar Çiftliği üretime geçtiği ilk gün 1.1 milyon kilowatt-saat yenilenebilir elektrik üretti.

Amazon Web Services (AWS) tarafından ABD Indiana’da kurulan Amazon Fowler Ridge Rüzgar Çiftliği, ilk işlem günü olan 1 Ocak 2016’da Amerika’daki 100’den fazla evi 1 yıl boyunca aydınlatmaya yeterli miktarda, yani 1.1 milyon kilowatt-saat yenilenebilir elektrik üretti.

Projenin her yıl yaklaşık olarak 46.000 evin harcadığı enerjiye denk yenilenebilir elektrik üretmesi bekleniyor. Bu rüzgar çiftliğiyle, AWS Kuzey Virginia’nın Doğu bölgesine ve Ohio’a güç sağlayan şebekede üretilen yenilenebilir enerji miktarını arttırabilecek. Zaman içerisinde şebekede kullanılan kömür ve diğer fosil yakıtların miktarını azaltarak iletilen rüzgar ve güneş enerjisini de arttırmaya devam edecek.

AWS, Fowler Ridge projesi başladığından beri, inşaasına önümüzdeki aylarda başlanacak ve 2016 sonu veya 2017 başında yenilenebilir enerji yaymaya başlayacak olan üç diğer güneş ve rüzgar santrali projesini de duyurmuştu. AWS, bu konuda gelecekte başka heyecan verici açıklamalar da yapmayı planlıyor.

HEDEF YÜZDE YÜZ YENİLENEBİLİR ENERJİ

Amazon Web Services’in bu yatırımı şirketi 2016’nin sonunda varmak istediği “küresel altyapı için %40 yenilenebilir enerji hedefine” daha da yaklaştırıyor. AWS’nin uzun soluktaki hedefi ise “%100 yenilenebilir enerji”.

Önceki ve Sonraki Haberler