1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ambalaj atık sektörü kurumsallaşmalı

Ambalaj atık sektörü kurumsallaşmalı

Enerji Günlüğü - Ambalaj atık sektörün kurumsallaşması, birleşerek daha güçlü bir sektör olarak faaliyetlerini yürütmesinin önemi vurgulandı.Ambalaj...

Ambalaj atık sektörü kurumsallaşmalı

Enerji Günlüğü - Ambalaj atık sektörün kurumsallaşması, birleşerek daha güçlü bir sektör olarak faaliyetlerini yürütmesinin önemi vurgulandı.

Ambalaj Atıkları Toplama-Ayırma ve Geri Dönüşüm Tesislerine yönelik olarak düzenlenen "Ambalaj Atıkları Yönetimi Sorun ve Çözüm Önerileri" konulu seminer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Düzenlenen seminerde lisanslı işletmelerin tüm değerlendirilebilir atıkları içine alan bir yaklaşımla alt yapılarını iyileştirerek entegre bir atık yönetimi modelini kurmaları gerektiği belirtildi ve sektörün kurumsallaşması, birleşerek daha güçlü bir sektör olarak faaliyetlerini yürütmesinin önemi vurgulandı.

Ambalaj Atıkları Toplama-Ayırma ve Geri Dönüşüm Tesislerinin yetkililerinin sektörde yaşanan sorunlara yönelik bilgi verdiği Seminerde ayrıca, lisanssız faaliyetlerin tespit edilerek kayıt dışı faaliyetlerin önüne geçilmesi noktasında sektör ve bakanlığın işbirliğinin çok önemli olduğu hususu vurgulandı.

Seminer de ambalaj atıklarının yönetiminde daha etkin ve sürdürülebilir bir sistem oluşturulması için görüş ve öneriler karşılıklı olarak değerlendirildi.

Toplantıda, ekonomik olarak büyük bir değere sahip ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımı sürecinde yaşanan sıkıntılara ilişkin çözüm önerileri üzerinde de duruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler