1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Amerika açık deniz rüzgar santrallerini büyütecek

Amerika açık deniz rüzgar santrallerini büyütecek

Amerika, yeni nesil açık deniz rüzgar santrallerinin kurulmasına ilişkin planını açıkladı.

Amerika açık deniz rüzgar santrallerini büyütecek

Enerji Günlüğü - Amerika, 2035 yılına kadar 5 milyon haneye enerji sağlayacağı düşünülen açık deniz rüzgar türbinleri planını duyurdu.

​Biden yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yeni nesil açık deniz rüzgar enerji santralleri kurulacağına dair planını açıkladı. Bu santrallerin, enerji maliyetini yüzde 70 düşüreceği ve 2035 yılına kadar 5 milyon haneye enerji sağlayacağı öngörülüyor.

Hükümetin açık deniz rüzgâr santrallerini destekleme kararının arkasında ise iklim krizi yatıyor. Okyanus yüzeyinde kurulan rüzgâr santrali projelerine talep, dünyada giderek artıyor. Ayrıca rüzgar tribünlerinin kurulması için uygun bir su derinliği gerekiyor. Bu nedenle Amerika’da kurulması planlanan açık deniz santralleri için California, Oregon ve Maine eyaletleri düşünülüyor.

Beyaz Saray iklim danışmanı Gina McCarthy, söz konusu projeyle birlikte Amerika’nın, açık deniz rüzgâr enerjisi üretimi alanında dünyaya öncülük edeceğini ve bu alanda yeni iş fırsatları yaratılacağını söyledi.

Amerika’da projenin ilk uygulaması bu yıl içinde California’da başlayacak. Amerika Enerji Departmanı projenin araştırması, geliştirmesi ve uygulaması için 50 milyon dolar hibede bulunacak.

Öte yandan açık deniz rüzgâr enerjisi üretimi Avrupa’da da küçük çaplı projelerle hayata geçirmeye çalışılıyor. Ancak bu projeler henüz gelişim aşamasında.

Önceki ve Sonraki Haberler