1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Amerika’da D.Akdeniz enerjisinin etkisi ele alınacak

Amerika’da D.Akdeniz enerjisinin etkisi ele alınacak

Enerji Günlüğü - Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ioannis N. Grigoriadis, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de enerji keşiflerinin bölgede yaşanan sorunları...

Amerika’da D.Akdeniz enerjisinin etkisi ele alınacak

Enerji Günlüğü - Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ioannis N. Grigoriadis, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de enerji keşiflerinin bölgede yaşanan sorunları nasıl etkileyeceğini anlatacak.

The Institute of Turkish Studies tarafından organize edilen “Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de Enerji Keşifleri: Sorunun çözümü için bir katalizör mü?” başlıklı etkinlik CCAS Boardroom, ICC 241 37th street and O streets NW Washington, DC adresinde, 31 Mart 2014 Pazartesi günü saat 12:00-2:00 arası gerçekleşecek.

ETKİNLİK AMACI

Etkinlikte son dönemde Doğu Akdeniz’de keşfedilen önemli miktarda petrol ve doğalgaz yatakları nedeniyle enerjinin bölgede hassas bir konu olarak öne çıktığı vurgusuyla bu durumun bölge ülkeleri arasındaki ilişkileri ve mevcut politik sorunları çözmede nasıl bir rol oynayacağı ele alınacak.

TÜRKİYE’NİN ROLÜ DAHA FAZLA

Türkiye’nin ise rolünün hem bölgedeki politik sorun yaşayan ülke olması, hem de potansiyel bir enerji transit ülkesi olması açısından çok daha fazla olduğu gerçeğinden hareketle, Kıbrıs sorunu ve İsrail ile donmuş olan ilişkilerin yarattığı engelin nasıl kaldırılacağı üzerinde durulacak. Rusya’ya olan enerji bağımlılıklarını azaltmak isteyen AB ülkelerinin de destek vereceği bölge istikrarının riskleri ve fırsatları belirlenecek ve özellikle de bölgedeki açık deniz enerji rezervlerinin Kıbrıs sorununun çözümünü sağlayıp sağlamayacağı, sağlayacaksa bunun nasıl olacağı üzerine bir keşif yapılacak.

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte hafif bir öğle yemeği servisi de yapılacak.

IOANNİS N. GRİGORİADİS HAKKINDA

Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Avrupalı ve yabancılar için Helenik Kültür Vakfı (ELIAMEP) araştırmacılarından olan Ioannis N. Grigoriadis, doktorasını 2005’te Londra Üniversitesi’nden almıştır. Araştırmaları Avrupa ve Orta Doğu politikası, enerji politikaları, milliyetçilik ve demokratikleşme eksenindedir. Bilkent Üniversitesi’ne katılmadan önce Atina Üniversitesi’nde çalışmış olan Dr. Grigoriadis, Trials of Europeanization: Turkish Political Culture and the European Union ve Instilling Religion in Greek and Turkish Nationalism: A Sacred Synthesis başlıklı iki kitap yazmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler