1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Amerika`da da benzine yüzde 15 zam geldi

Amerika`da da benzine yüzde 15 zam geldi

Enerji Günlüğü - Amerika'da petrol üretimi son 20 yılın zirvesine ulaşmasına rağmen, akaryakıt fiyatları yükselmeye devam ediyor. Ülkede son bir...

Amerika`da da benzine yüzde 15 zam geldi

Enerji Günlüğü - Amerika'da petrol üretimi son 20 yılın zirvesine ulaşmasına rağmen, akaryakıt fiyatları yükselmeye devam ediyor. Ülkede son bir haftada benzin fiyatına yüzde 15 zam yapıldı.

Türkiye'de zamlanan benzin fiyatlarına ilişkin tartışmalar devam ederken, Amerika'da da akaryakıt fiyatları artış göstermeye devam ediyor.  

Amerika'daki akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin altında yatan nedeni bulmak için Salı günü biraraya gelen Amerikan Senatosu, Amerika'da son 20 yılın zirvesine ulaşan petrol üretiminin yakıt fiyatlarını neden aşağı çekemediğinin yanıtını aradı. 

Düzenlenen senatoda konuşan Valero Enerji Başkanı Bill Klesse, “Hükümetin yenilenebilir yakıt direktifleri akaryakıt pazarının fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Amerika'da sadece Temmuz ayında biyoyakıt hammaddeleri fiyatı yüzde 30 arttı” dedi.

“YASAL DÜZENLEME ŞART”

Biyoyakıtta kontrol dışı bir pazar olduğunu ve bu durumun da akaryakıt fiyatlarını yükselttiğini sözlerine ekleyen Bill Klesse, “Amerika'da yenilenebilir yakıt standartları benzin ve dizel yakıtlarına daha fazla biyoyakıt ürünleri katılmasını ve haliyle üreticilerin RIN olarak adlandırılan biyoyakıt hammaddelerini satın almalarını zorunlu kılıyor. Bu kontrol dışılığın yasal düzenlemeler altına alınması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan EIA Başkanı Adam Sieminski, akaryakıt fiyatlarının yükselişine neden olan bu durumun devam etmesi halinde, benzin fiyatlarına yüzde 15 daha zam gelebilir” açıklamasını yaptı.

AMERİKA'DA BİYOYAKIT DÜZENLEMESİ...

Amerikan Yasaları benzin ve motorine yüzde 10'a kadar ethanol katılmasını hedefliyor. Ancak serbest piyasada belirlenen biyoyakıt hammadde fiyatlarını kontrol edici bir mekanizma bulunmuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler