1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Amerika’da kimyasal madde sızıntısı

Amerika’da kimyasal madde sızıntısı

Enerji Günlüğü – ABD Batı Virginia Eyaletinde kömür madenlerinde kullanılan kimyasalın Elk Nehri’ne karışması nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.Kömür...

Amerika’da kimyasal madde sızıntısı

Enerji Günlüğü – ABD Batı Virginia Eyaletinde kömür madenlerinde kullanılan kimyasalın Elk Nehri’ne karışması nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.

Kömür madenlerinde kullanılan kimyasalın eyalet merkezi Charleston’dan geçen Elk Nehri'ne karışması nedeniyle Başkan Barack Obama, Amerika’nın en yoksul eyaletlerinden biri olan ve ekonomisi büyük ölçüde kömür üretimine dayanan Batı Virginia eyaletinde olağanüstü hal ilan etti. İçme suyuna karışan kimyasal madde sızıntısının 300 bin kişiyi etkilediği belirtiliyor.

YETKİLİLER HALKI UYARDI

Kimyasal madde sızıntısı, eyalette okul ve birçok işyerinin kapanmasına yol açtı. Süpermarketlerde içme suyu sıkıntısı yaşandığı bildiriliyor. Eyalet yetkilileri, halka musluktan akan suyu içmeme, bu suyla banyo yapmama, yemekte kullanmama ve çamaşır yıkamama uyarısında bulundu. Federal yetkililer, nehirdeki sızıntıyla ilgili olarak bir inceleme başlattı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler