1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Amerika’da tartışmanın yeni konusu rüzgar enerjisi

Amerika’da tartışmanın yeni konusu rüzgar enerjisi

Enerji Günlüğü - Amerikan Enerji Bakanlığı’nın tahminlerine göre, 2030 yılı itibariyle sadece Amerika’daki rüzgar türbinlerinin sayısı 100,000’in...

Amerika’da tartışmanın yeni konusu rüzgar enerjisi

Enerji Günlüğü - Amerikan Enerji Bakanlığı’nın tahminlerine göre, 2030 yılı itibariyle sadece Amerika’daki rüzgar türbinlerinin sayısı 100,000’in üzerinde olacak. Buna karşın California ve Batı Virginia’daki rüzgar enerjisi üreticileri çevreci gruplar tarafından mahkemeye verilmiş durumda. Her yıl rüzgar türbinlerinden dolayı ölen yüz binlerce kuş ve yarasa olduğunu ileri sürenlerin sayısı artıyor. Yarasalar ve göçebe kuşlar, özellikle gece uçarken türbinlere takılıyor.
Batı Virginia eyaleti göçmen kuşlar için bir koridor. Bu eyalet aynı zamanda Beyaz Burun hastalığından dolayı sayıları azalmaya başlayan yarasa türü için de önemli bir yaşam alanı. Bazı kuş türlerinin soyu da bu hastalık yüzünden tükenmenin eşiğine gelmişti. Şimdiyse başka bir tehditle karşı karşıyalar. Judy Rodd, Batı Virginia’daki Friends of Blackwater isimli derneğin direktörü. Rodd, rüzgar türbinlerine yakın bu mağaranın kış uykusuna yatan binlerce yarasayı barındırdığını söylüyor. Uzman, bulunamayan diğer yarasa leşlerinin tilkiler ve kargalar gibi diğer yırtıcı hayvanlar tarafından yendiğini belirtiyor.
Amerikan hükümeti, fosil yakıtların kullanımını azaltmak ve küresel ısınmayla mücadele etmek için rüzgar enerjisi üretimini destekliyor. David Cottingham, Amerikan Balık ve Vahşi Yaşam Dairesi’nde üst düzey danışman. Cottingham, göç yollarında olan bir rüzgar enerjisi projesini durdurma yetkilerinin olmadığını ifade ediyor. Vahşi yaşama verilen zararı azaltma çabalarına rağmen, kalıcı bir çözüm bulunabilmiş değil. Rüzgar enerjisi sektörü de türbinleri sınırlamaya karşı çıkıyor. Rüzgar enerjisi üreten çiftliklerin yerini değiştirmenin iyi bir çözüm olabileceği konusunda sektör ve hükümet, çevreci gruplarla hem fikir. Ancak en iyi rüzgar akımı da çoğunlukla kuşların ve yarasaların kullandıkları göç yollarında görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler