1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Amerika’dan LNG ihracatına yeşil ışık

Amerika’dan LNG ihracatına yeşil ışık

Enerji Günlüğü – Fransız GDF Suez şirketi Luisiana eyaletindeki Cameron projesiyle Amerika ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalamayan ülkelere LNG ihracatı...

Amerika’dan LNG ihracatına yeşil ışık

Enerji Günlüğü – Fransız GDF Suez şirketi Luisiana eyaletindeki Cameron projesiyle Amerika ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalamayan ülkelere LNG ihracatı izni aldı.

Amerika Enerji Departmanı Fransız GDF Suez şirketi’ne LNG ihracatı izni verdi. Bu izin, Amerikan hükümetinin gelecekte Avrupa ve Asya’ya LNG ihracatı olasılığını arttıran bir yeşil ışık olarak değerlendiriliyor.

GDF Suez İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Avrupa’nın ana LNG ihracatçılarından olan GDF Suez küresel gaz piyasalarından beş kat daha hızlı büyüyen LNG piyasasındaki konumunu güçlendirmek için sabırsızlanıyor. Amerika Enerji Dairesinin kararı GDF Suez’e bu piyasada uzun dönem LNG satışlarını geliştirmesi için büyük bir fırsat verdi.

PROJEDE SON KARAR YILSONUNA KADAR VERİLECEK

GDF Suez CEO’su Gérard Mestrallet konuyla ilgili olarak, Cameron LNG’nin şeyl gazı devrimi ile parlayan Amerika gaz üretiminde yeni ufuklar açacağını ve GDF Suez’in Dünya LNG piyasasındaki konumunu güçlendireceğini söyledi. Cameron sıvılaştırma projesinde son yatırım kararının yılsonuna kadar verilmesi bekleniyor.

Yedi ay önce Sempa, Mitsubishi ve Mitsui ile imzaladığı ortak girişim anlaşması kapsamında GDF Suez, Louisiana LNG projesinde %16.6 hisseye sahip olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler