1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Amerikan Transatlantic Petroleum Tekirdağ’da doğalgaz arayacak 

Amerikan Transatlantic Petroleum Tekirdağ’da doğalgaz arayacak 

Amerikan Transatlantic Petroleum şirketi Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde iki kayaç gazı sondajı yaparak doğalgaz arayacak.

Amerikan Transatlantic Petroleum Tekirdağ’da doğalgaz arayacak 

Enerji Günlüğü - Amerikan Transatlantic Petroleum şirketi Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde iki kayaç gazı sondajı yaparak doğalgaz arayacak.

Translatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğalgaz Arama Ve Üretim Anonim Şirketi, Tekirdağ ili, Hayrabolu ilçesinde AR/AOI-TEM/K/F18-a3, a4 Nolu Ruhsat sahasında doğalgaz aramayı planlıyor. Şirket ilçenin Temrezli Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin 800 m2 alan içerisinde “Temrez-1” sondaj kuyusu ile Avluobası Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin m2 alan içerisinde “Avlu-1” sondaj kuyusu olmak üzere toplamda 2 adet sondaj kuyusu açarak doğalgaz arayacak.

800 bin lira değerindeki proje kapsamında 1.900 m kadar ilerlenerek iki sondaj kuyusu açılacak. Hidrolik kırılma yöntemi ile sırayla yapılacak her bir sondaj çalışmasının toplam 127 gün sürmesi planlanıyor. Sondaj sıvısının yüzde 1’ini kimyasallar oluşturacak.

Sondaj çalışmaları sırasında doğalgaz bulunması halinde doğalgazın çıkarılması faaliyetleri yürütülecek. Doğalgazın bulunması halinde her bir sondaj kuyusundan çıkarılması planlanan doğalgaz miktarı 30.000 m3/gün olarak tahmin ediliyor. Böylece iki sondaj kuyusundan çıkarılacak doğalgaz miktarı yılda toplam 21.900.000 metreküp olacak. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler