1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Amerika'nın gaz tüketimi arttı, kömür tüketimi azaldı

Amerika'nın gaz tüketimi arttı, kömür tüketimi azaldı

Enerji Günlüğü - ABD'nin doğal gaz tüketimi 2016 yılında yaklaşık yüzde 1 artarken, kömür tüketimi yüzde 9 oranında azaldı. Amerikan Enerji...

Amerika'nın gaz tüketimi arttı, kömür tüketimi azaldı

Enerji Günlüğü - ABD'nin doğal gaz tüketimi 2016 yılında yaklaşık yüzde 1 artarken, kömür tüketimi yüzde 9 oranında azaldı. 

Amerikan Enerji Bilgilendirme Dairesi (EIA) verilerine göre, 2016 yılında ABD'nin doğal gaz tüketimi 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0.9 artarken, kömür tüketimi yüzde 9 oranında azaldı. 

Böylece ABD geçen yıl toplam 27.3 trilyon feetküp doğal gaz tüketti. Elektrik üretiminde kömürün kullanımı yüzde 8 düşerken, endüstirde kullanımı da yüzde 11 oranında düşüş kaydetti. 

ABD nükleer enerji tüketimi ise geçen yıl yüzde 1 oranında arttı. Petrol tüketimi de yüzde 1 oranında artarak günde 19.6 milyon varil oldu. 

Yenilenebilir enerji tüketimi ise en çok artan enerji kaynağı oldu. ABD'nin 2016 yılında yenilenebilir enerji tüketimi 10 katrilyon Btu oldu. Bu artışta en büyük payı ise bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20 artan rüzgar enerjisi aldı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler