1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Anadolu Enerji Elbistan’da kömür ocağı işletecek

Anadolu Enerji Elbistan’da kömür ocağı işletecek

Enerji Günlüğü - Anadolu Enerji, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde açacağı açık kömür ocağı ile yılda 400 bin ton kömür üretecek.Kahramanmaraş...

Anadolu Enerji Elbistan’da kömür ocağı işletecek

Enerji Günlüğü - Anadolu Enerji, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde açacağı açık kömür ocağı ile yılda 400 bin ton kömür üretecek.

Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi, Büyük Yapalak Köyü sınırları içerisinde bulunan İR:86445 (ER:3379226) Ruhsat Numaralı 4866,75 hektarlık ruhsat alanı içerisinde Anadolu Enerji Üretim San. Ve Tic. A.Ş tarafından Açık Ocak İşletmesi Kömür Ocağı Projesi’nin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

700 bin lira değerindeki proje kapsamında açılacak kömür ocağında yılda 400.000 ton kömür üretilecek. Ocaktan çıkarılan kömür tüvenan olarak satışa sunulacak. Kömür ocağı içerisinde 1 adet 0,7 hektarlık bitkisel toprak depolama alanı, 1 adet 1,14 hektarlık pasa alanı, 1 adet 0,64 hektarlık cevher stok alanı ve 1 adet 0,05 hektarlık şantiye alanı yer alacak.

Üretim esnasında açık işletme metodu kullanılacak. Alanda basamaklar oluşturularak ilerleme sağlanacak. Öncelikle en üstte bulunan nebati özellikli malzeme iş makineleri yardımı ile sıyrılacak, yükleyiciler ile kamyonlara yüklenip, nebati malzeme stok alanına nakledilecek. Daha sonra delicilerle kömür üzerindeki örtü tabakası (dekapaj malzemesi), basamak yüksekliği 8 m’yi geçmeyecek biçimde delinecek, gevşetme-ufalama amaçlı patlatma yapılacak. Ocaktan çıkarılan malzeme gevşetme patlatması ile yerinden sökülüp kamyonlara yüklenecek ve kömür stok sahasına nakledilecek. Daha sonrada satışa sunulacak. Kömür ocağının basamak yüksekliği 8 metre, genişliği ise 10 metre olacak.

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler