1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Andırın Enerji`den Adana`ya 2.3 MW`lık HES

Andırın Enerji`den Adana`ya 2.3 MW`lık HES

Enerji Günlüğü -Andırın Enerji,Adana'da 2.3 MW'lık Bağlar Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.Andırın Enerji Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından,...

Andırın Enerji`den Adana`ya 2.3 MW`lık HES

Enerji Günlüğü -Andırın Enerji,Adana'da 2.3 MW'lık Bağlar Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.

Andırın Enerji Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından, Adana İli, Saimbeyli İlçesi, Karakuyu Mahallesi, Hocabet Deresi üzerinde kurulu gücü 2,4 MWm/ 2,3 MWe olan Bağlar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinin yapılması planlanıyor.

9.664.950,48 TL bedelli Bağlar Regülatörü ve HES projesi kapsamında yapımı önerilen tesisler için yapım süresi 2 yıl olarak planlanıyor. Bu süre sonunda sistemin devreye girmesi ile 2,4 MWm/ 2,3 MWe kurulu güçteki Bağlar Regülatörü ve HES projesinde, yılda toplam 14,22 GWh enerji üretilecek.

ÇED RAPORU HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, proje ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak, nihai kabulü gerçekleştirildi.

Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde ADANA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler