1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Anel Elektrik’in alacaklıları yeniden yapılandırma istemedi

Anel Elektrik’in alacaklıları yeniden yapılandırma istemedi

Anel Elektrik’ten alacaklı olan kuruluşlar, şirketin yapılandırma başvurusunu reddetti ve durumun korunması sürecinin devamına karar verdi. 

Anel Elektrik’in alacaklıları yeniden yapılandırma istemedi

Enerji Günlüğü - Anel Elektrik’ten alacaklı olan kuruluşlar, şirketin yapılandırma başvurusunu reddetti ve durumun korunması sürecinin devamına karar verdi. 

Anel Elektrik, Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması kapsamında bankalara olan finansal borçlarını yeniden yapılandırmak için lider banka olarak Denizbank AŞ’ye başvuru yapmıştı. 

Ancak Alacaklı Kuruluşlar Komisyonu, yeniden yapılandırma talebini reddetti ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun Geçici 32. maddesi ve ilişkili mevzuat uyarınca başlamış olan durumun korunması sürecinin devamına karar verdi. 

Durumun korunması kararı uyarınca, finansal yeniden yapılandırmaya konu olan alacaklara ilişkin olarak; Anel Elektrik’e icra takibi yapılamıyor, zamanaşımı ve hak düşürücü süreler nedeniyle hak kaybına yol açacak durumlar hariç olmak üzere mevcut takiplere devam edilemiyor, yeni takipler açılamıyor ve diğer yasal yollara başvurulamıyor. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler