1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Anglo American G. Afrika kömür çalışmalarını ayrıştıracak

Anglo American G. Afrika kömür çalışmalarını ayrıştıracak

Madencilik şirketi Anglo American, Güney Afrika’daki kömür birimini üç yıl içinde ayrıştırmayı planlıyor. 

Anglo American G. Afrika kömür çalışmalarını ayrıştıracak

Enerji Günlüğü - Madencilik şirketi Anglo American, Güney Afrika’daki kömür birimini üç yıl içinde ayrıştırmayı planlıyor. 

Birleşik Krallık ve Güney Afrika merkezli madencilik şirketi Anglo American, kömürden çıkış planlarının bir parçası olarak, kömür varlıklarının en büyük bölümünü oluşturan Güney Afrika'daki termal kömür operasyonlarını ayrıştırma ve kote etmeyi tercih ettiği bildirildi. Şirket açıklamasında Güney Afrika'daki termal kömür operasyonlarını ayırmaya baktıklarını bunun da önümüzdeki iki ya da üç yıl içinde olmasını beklediklerini ifade etti. Şirket, olası kotenin Johannesburg'da olabileceğini belirtti. 

Ancak Anglo American’ın Güney Afrika kömür çalışmalarından çıkması çok da kolay olmayacak. Zira Cerrejón operasyonları Glencore ve BHP ortaklığıyla yürütülüyor. Şirket kömür varlıklarının satış seçeneğini de gözardı etmiyor.

Bu hareketiyle şirketin sadece Kolombiya’da kömür varlıkları kalacak ve 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 30 oranında azaltma hedefine ulaşmasına yardımcı olacak. Şirket son yıllarda çevre örgütleri ve düzenlemeler nedeniyle baskının yoğunlaştığı kömür çalışmalarını sonlandıracağını belirtiyor, ancak herhangi bir ayrıntı vermiyordu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler