1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Anglo American, Güney Afrika'da kömür varlıklarını ayırdı

Anglo American, Güney Afrika'da kömür varlıklarını ayırdı

Anglo American, iklim hedefleri kapsamında Güney Afrika'daki termal kömür operasyonlarını Thungela adlı yeni bir şirkete devrini tamamladı.

Anglo American, Güney Afrika'da kömür varlıklarını ayırdı

Enerji Günlüğü - Anglo American, iklim hedefleri kapsamında Güney Afrika'daki termal kömür operasyonlarını Thungela adlı yeni bir şirkete devrini tamamladı.

Birleşik Krallık ve Güney Afrika merkezli madencilik şirketi Anglo American, 5 Mayıs 2021 tarihinde Anglo American hissedarlarının onayının ardından, Güney Afrika'daki termal kömür operasyonlarının ayrılmasının uygulamaya girdiğini açıkladı. Giderek artan iklim değişikliği kaygılarıyla 2024'e kadar kömürden tamamen çıkışın bir parçası olarak yapılan ayrıştırma, Anglo American'ın Güney Afrika'daki termal kömür operasyonlarının yeni bir holdinge devredilmesi yoluyla gerçekleştirildi. 

Küresel madencilik devi, operasyonlarını Joannesburg ve Londra borsalarında işleme başlayacak yeni kurulan Thungela Resoruces Limited'e devretti. Şirket açıklamasında, "Güney Afrika'nın önde gelen ihracatçısı olarak Thungela yatırımcılara, düşük maliyet ve yüksek kar varlıkları ile yüksek kalite termal kömür işlerine girişi öneriyor" denildi.

Anglo American, Güney Afrika'daki termal kömür operasyonlarından Avrupa ve Asya’ya yılda 19 milyon ton kömür sağlıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler