1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Angola’da Afrika’nın en büyük HES’i kurulacak

Angola’da Afrika’nın en büyük HES’i kurulacak

Enerji Günlüğü – Afrika’nın en büyük hidroelektrik santrali Angola’da kurulacak. 2172 MW’lık Caculo Cabaca Hidroelektrik Santrali ülkenin elektrik...

Angola’da Afrika’nın en büyük HES’i kurulacak

Enerji Günlüğü – Afrika’nın en büyük hidroelektrik santrali Angola’da kurulacak. 2172 MW’lık Caculo Cabaca Hidroelektrik Santrali ülkenin elektrik ihtiyacının yarısını karşılayacak.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Afrika ülkesi Angola’nın Kuanza Norte eyaletine bağlı Dundo şehrinde yapılan temel atma töreniyle 2172 MW kapasitesiyle Afrika'nın en büyük hidroelektrik santrali olacak olan Caculo Cabaca'nın inşaası geçtiğimiz hafta başladı. Santrali Çinli Gezhouba Grubu inşa edecek. 

Gezhouba Grubu'nun Genel Müdür Yardımcısı Ren Jianguo, 4 milyar 532 milyon dolar tutarındaki projeyi 80 ay içinde tamamlamayı planladıklarını belirtti. Ren Jianguo, proje ile bölgede yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı sağlanmasının ve projenin bitimiyle Angola'nın elektrik talebinin yüzde 50'sinin karşılamasının öngörüldüğüne işaret etti. 

ÇİN ANGOLA’NIN EN BÜYÜK TİCARET ORTAĞI

Angola'nın Çin Büyükelçisi Cui Aimin de son yıllarda Çin ile Angola arasında çeşitli alanlarda işbirliğinin sürekli derinleştiğini vurguladı. Cui Aimin, Çin'in Angola'nın en büyük ticaret ortağı, Angola'nın ise Çin'in Afrika'daki ikinci büyük ticaret ortağı olduğunu söyledi. Cui, şu ana kadar, Angola'nın yatırım, finansman ve altyapı tesisleri inşası alanında Çin'le en yoğun işbirliği yapan Afrika ülkelerinden biri olduğunun altını çizdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler