1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ankara Baharat ve Aksaray İÖİ’nin elektriği güneşten

Ankara Baharat ve Aksaray İÖİ’nin elektriği güneşten

Enerji Günlüğü - Ankara Polatlı’da Ankara Baharat Bakliyat ve Aksaray’da İl Özel İdaresi öz tüketim modeliyle kendi elektrik ihtiyaçlarını güneş...

Ankara Baharat ve Aksaray İÖİ’nin elektriği güneşten

Enerji Günlüğü - Ankara Polatlı’da Ankara Baharat Bakliyat ve Aksaray’da İl Özel İdaresi öz tüketim modeliyle kendi elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisi santrallerinden karşılayacak.

Yingli Solar Türkiye, Asunim Türkiye ve URL Solar işbirliği ile hayata geçen projelerde, 250 Watt gücünde toplam 680 panelin kullanıldı. Polatlı’da kurulan 30 kW kapasiteye sahip çatı sisteminde 120 adet panel kullanıldı. Aksaray İl Özel İdaresi için geliştirilen 140 kW kapasiteli arazi sisteminde ise 560 adet 250 W yüksek verimliliğe sahip panel yer aldı. Panel tedarikini Yingli Solar gerçekleştirdi.

ÖZ TÜKETİM İLE ELEKTRİK FATURASI DÜŞEBİLİR

Projeleri en verimli şekilde tamamlamak için gereken güneş panellerini en hızlı şekilde tedarik ettiklerini belirten Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, “Anadolu’daki kurum ve kuruluşlar her geçen gün güneş enerjisinin getirdiği avantajların farkına daha iyi varıyorlar ve elektrik ihtiyaçlarının yenilenebilir enerji ile karşılamanın yollarını arıyorlar. Öz tüketim modeli maliyetleri düşüren bir enerji verimliliği uygulamasıdır.Firmalar güneş enerjisinden sağladıkları elektriği öz tüketim yoluyla kullanarak elektrik faturalarında orta ve uzun vadede tasarruf yapabilirler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler