1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ankara Büyükşehir Belediyesi: Doğalgaz faaliyetimiz yok!

Ankara Büyükşehir Belediyesi: Doğalgaz faaliyetimiz yok!

Enerji Günlüğü - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, Başkent doğalgazı ile ilgili bir açıklama yapılarak “4 yılı aşkın bir süredir Ankara Büyükşehir...

Ankara Büyükşehir Belediyesi: Doğalgaz faaliyetimiz yok!

Enerji Günlüğü - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, Başkent doğalgazı ile ilgili bir açıklama yapılarak “4 yılı aşkın bir süredir Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO’nun doğalgazla ilgili yatırımları, bakım onarım çalışmaları, abonelik ve gaz satış işlemleri veya herhangi bir başka uygulamasının bulunmadığı” bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: 

“Başkentte doğalgaz dağıtımını gerçekleştiren Başkentgaz, bilindiği gibi 2 Temmuz 2009 tarihinden itibaren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilmiş, daha sonra da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın açtığı ihale sonucu özel bir şirkete verilmiştir. Bu nedenle 2 Temmuz 2009 tarihinden itibaren Başkentgaz’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO ile ilişiği tamamen kesilmiştir. Başkentgaz’ın özelleştirilmesi nedeniyle “Başkentgaz’ın, doğalgaz yatırımları, bakım onarım çalışmaları, abonelik ve gaz satış işlemleri veya herhangi bir başka uygulaması” ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Bağlı Kuruluşu EGO’nun sorumluluğu, denetimi ve yaptırımı bulunmamaktadır. 

Doğalgaz ile ilgili her türlü iş ve işlem, Büyükşehir Belediyesi ve EGO ile hiçbir bağlantısı bulunmayan, "özel bir şirket" olan Başkentgaz Şirketi sorumluluğundadır.

Ayrıca bu şirketin tüm iş ve işlemleriyle ilgili denetim ve yaptırım Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilmektedir. Ankaralıların bilgisine sunulur.”

Önceki ve Sonraki Haberler