1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Ankara Grup, Ayaş’ta kömür üretecek

Ankara Grup, Ayaş’ta kömür üretecek

Ankara Grup, Ankara Ayaş’taki kömür ocağında açık kömür ocağı işleterek yılda 45 bin 500 ton kömür üretecek.

Ankara Grup, Ayaş’ta kömür üretecek

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Ayaş ilçesinde açık kömür ocağı işletilecek. Ankara Grup, ocaktan yılda 45 bin 500 ton kömür üretecek.

Ankara Grup Kömür İşletmeleri Madencilik Sanayi İthalat Ve İhracat Ticaret A.Ş. tarafından Ankara İli, Ayaş İlçesinde S: 33387 ruhsat numaralı saha içerisinde 2,4 hektarlık alanda açık işletme yöntemi ile kömür ocağı işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 900 bin TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kömür üretimi devam eden sahada açılan Galeri Ağzı-2’de kömürün Yeraltı Üretim Yöntemi ile çıkarılamayacağı anlaşıldığından açık ocak çalışmaları yürütülecek. Projeye konu açık ocak faaliyeti kapsamında, ocakta toplamda 700.000 m3 kazı yapılacak. Yapılan etüdler neticesinde belirlenen kömür oranı %10’dur. Üretim çalışmaları neticesinde 70.000 m3 kömür üretilecek. Söz konusu kömürü üretmejk için 630.000 m3 dekapaj kazısı yapılacak. Dekapaj kazısı ve kömür kazısı 2 yılda tamamlanacak. Ayrıca açık ocak çalışmalarından kaynaklanacak olan pasanın depolanması için Pasa Depolama Sahası-2 kurulacak.  

Basamaklı açık ocak işletmeciliği yöntemi ile üretim yapılacak ocakta yılda 45 bin 500 ton kömür üretilecek. Açık ocak faaliyeti sonucu üretilen kömür boyutlandırma işlemine tabi tutulmadan piyasaya sevk edilecek. Galeri Ağzı-1 yeraltı kömür ocağında da yılda toplam 200 bin ton kömür üretiliyor.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler