1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ankara Nallıhan’a doğal gaz Ekim’de ulaşıyor

Ankara Nallıhan’a doğal gaz Ekim’de ulaşıyor

Başkentgaz, Ankara’nın Nallıhan ilçesinin 6 mahallesinde 3 bin 261 konuta Ekim ayında hizmet vermeye başlayacak.

Ankara Nallıhan’a doğal gaz Ekim’de ulaşıyor

Enerji Günlüğü - Başkentgaz, Ankara’nın Nallıhan ilçesinin 6 mahallesinde 3 bin 261 konuta Ekim ayında hizmet vermeye başlayacak.

Türkiye’de doğal gaz kullanıcıların yüzde 11’ine hizmet götüren özel doğal gaz dağıtım şirketi Başkentgaz, 2021 yılı planı doğrultusunda Ankara’nın Nallıhan ilçesinde 12 milyon TL’lik yatırıma başladı. Başkentgaz, ilçenin 6 mahallesinde 3 bin 261 konuta Ekim ayında hizmet vermeye başlayacak.

ABONELERE DAHA KONFORLU ISINMA FIRSATI

Nallıhan’da yapılan temel atma töreninde konuşan Başkentgaz Genel Müdürü Asım Yüksel, doğal gaz ile ilçe halkına daha konforlu bir ısınma fırsatı sunacaklarına işaret ederek, “2021 yatırım yılı kapsamında Nallıhan ilçemizde 30 bin metre polietilen ana hat; 10 bin metre servis hattı; 1.500 metre çelik hat yatırımına başladık. Bu yatırım ile Ankara’nın doğal gaz gitmemiş 5 ilçesinin en büyüğü olan Nallıhan’da 6 mahalleye hizmet vermeye başlamış olacağız. Aliağa Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Nasuh Paşa Mahallesi, Yazı Mahallesi, Hacı Bey ve 100. Yıl mahallelerinde yaklaşık 800 bina, 3 bin 261 konuta Ekim ayı içerisinde gaz arzının sağlamayı öngörüyoruz. Ayrıca 400 ticari işletmenin önünden de hatlarımız geçecek” dedi.

“DOĞAL GAZLA TEMİZ HAVAYA KAVUŞACAĞIZ”

Törende konuşan Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Nallıhan’ın coğrafi koşulları sebebi ile katı yakıt atıklarından daha fazla etkilendiği ve bu sebeple hava kirliliğinin yaşandığı bilgisini vererek doğal gaz ile temiz havaya kavuşacaklarını söyledi.

ABONELİK İŞLEMLERİ BAŞKENTGAZ MOBİL İLE YAPILABİLECEK

Nallıhan’da doğal gaz abonelik işlemleri de Başkentgaz Mobil araçlarıyla yapılabilecek. Başvuru ve abonelik işlemleri için haftanın bir günü Başkentgaz Mobil aracı, ilçeye giderek yerinde hizmet verecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler