1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Ankara Nallıhan’da kömür üretilecek

Ankara Nallıhan’da kömür üretilecek

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde yıllık 200 bin metreküp kapasiteli kömür ocağı işletilecek.

Ankara Nallıhan’da kömür üretilecek

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Nallıhan ilçesinde yıllık 200 bin metreküp kapasiteli kömür ocağı işletilecek.

Ankara İli, Nallıhan İlçesi, Beydili Mahallesi sınırları içerisinde 20063197 Ruhsat numaralı IV. Grup maden sahasının 47 hektarlık kısmında Mehmet Akyüz tarafından yerüstü üretim yöntemi ile kömür çıkarılması planlanıyor. 

Yaklaşık bir milyon lira değerindeki proje kapsamında, ortalama 0,6-1,5 metre kalınlığında 7 adet kömür damarı tespit edilen sahada yılda toplam 200 bin metreküp malzeme iş makinaları ile yerinden sökülecek. Yerinden sökülen malzemenin içeriğinde ortalama %10 oranında kömür, %90 oranında dekapaj malzemesi çıkarılacak.

Ocaktan çıkarılan kömür 8846 metrekarelik alanda kurulacak olan yılda 20.000 metreküp kapasiteli 3 kademeli Eleme Tesisinde boyutlandırılarak (toz, fındık, ceviz) 19 bin metrekarelik stok alanına sevk edilecek. Stoklanan boyutlandırılmış kömür ise piyasanın ihtiyacına göre satışa sunulacak. 

Kömür üretimi sırasında çıkarılan yıllık 180.000 metreküp yankayaç (dekapaj malzemesi) ise yaklaşık 57 bin metrekarelik Pasa-1 ve 37 bin metrekarelik Pasa-2 alanlarında kademeli olarak depolanacak. Bu ürünler rehabilitasyon çalışmalarında geri dolguda kullanılacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler