1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ankara Polatlı’da 4 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Ankara Polatlı’da 4 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Enerbes Elektrik, Ankara’nın Polatlı ilçesinde kuracağı biyogaz tesisinde günde 1500 ton atığı işleyerek elektrik, ısı ve gübre üretecek. 

Ankara Polatlı’da 4 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Polatlı ilçesinde kurulacak tesiste günde 1.500 ton atıktan elde edilen biyogaz ile kojenerasyon sisteminde elektrik üretilecek.

Enerbes Elektrik Üretim Danışmanlık San. ve Tic. A.Ş. tarafından Ankara İli, Polatlı İlçesinde Enerbes Biyometanizasyon Tesisi Kapasite Artışı, Organik-Organomineral Gübre Üretim Tesisi ve Kompost Tesisi” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Projenin değeri 9,6 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Planlanan kapasite artışı projesi ile mevcut durumda 620 ton/gün olan atık işleme tesisi kapasitesinin 1.500 ton/gün’e çıkarılması amaçlanıyor. Tesiste günde 650 ton büyükbaş hayvan dışkısı, 350 ton maya üretiminden kaynaklanan atıklar, 50 ton arıtma çamurları, 150 ton tavuk gübresi, 150 ton organik atıklar ve 150 ton diğer atıklar işlenecek. 

Atıkların çürütülmesiyle oluşan gazı elektrik ve atık ısıya çevirmek için 4 MW enterkonnekte sisteme net veriş üretim gücünde kojenerasyon sistemi kullanılacak. Kullanılacak gaz motorları toplam verimi %85 üzerinde olacak. Sistemde biyogaz içten yanmalı motorlarda yakılarak elektrik ve ısı enerjisi elde edilecek.

Ayrıca tesiste bulunan sıvı fermente ürün depolama alanına ek olarak sıvı fermente ürün depolama alanının (lagün) inşa edilmesi planlanıyor. Yine Gübre tesisinden günlük yaklaşık 240 ton ürün çıkması planlanıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler