1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ankara Polatlı’da hayvan atıkları elektriğe dönüşecek

Ankara Polatlı’da hayvan atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Padaş Enerji, Ankara’nın Polatlı ilçesinde kuracağı biyogaz tesisinde günde 98 ton büyükbaş hayvan atığını işleyerek yılda...

Ankara Polatlı’da hayvan atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Padaş Enerji, Ankara’nın Polatlı ilçesinde kuracağı biyogaz tesisinde günde 98 ton büyükbaş hayvan atığını işleyerek yılda yaklaşık 24 milyon kWh elektrik üretecek.

Padaş Enerji Ve Gübre Üretim Ticaret Sanayi Anonim Şirketi tarafından Ankara İli, Polatlı İlçesi, Çanakçı Mahallesi, Gücük Burun Mevkiinde tapulu 51.000 m2’lik toplam alan içerisinde Padaş Enerji Biyogaz Tesisi’nin kurulup işletilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 9 milyon lira yatırımla kurulacak olan tesiste bölgede yer alan büyükbaş hayvan çiftliklerinden çıkan hayvansal atıklar toplanıp değerlendirilerek elektrik üretilecek. Tesiste günde 98 ton hayvansal atıktan anaerobik fermantasyon yöntemi ile mezofilik şartlarda biyogaz elde edilecek ve bu biyogaz da kojenerasyon ünitesinde yakılarak elektrik üretilecek.

Elektrik kurulu gücü 3 MW olarak planlanan tesisler yılda yaklaşık 8000 saat çalışacak. Böylece yıllık yaklaşık 24 milion kWh'lik elektrik üretimi hedefleniyor. Üretilecek elektrik YEKDEM kapsamında elektrik dağıtım şirketine devlet garantisi altında satılacak.

Ekonomik ömrü 25 yıl olarak hesaplanan tesisin inşaat aşamasında 10 personelin, işletme aşamasında ise 5 personelin çalışması planlanıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler