1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ankara Polatlı’da sığır gübresi elektriğe çevrilecek

Ankara Polatlı’da sığır gübresi elektriğe çevrilecek

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Polatlı ilçesinde kurulacak olan biyogaz tesisinde günde 600 ton hayvansal atık işlenerek elektrik üretilecek. Energes...

Ankara Polatlı’da sığır gübresi elektriğe çevrilecek

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Polatlı ilçesinde kurulacak olan biyogaz tesisinde günde 600 ton hayvansal atık işlenerek elektrik üretilecek. 

Energes 8 Elektrik Üretim Dan. San. ve Tic. A.Ş. tarafından Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Çanakçı Köyü’nde toplam 70.550 metrekare alanda ENERGES 8 Biyogaz Tesisi kurulması planlanıyor.

9.250.000 TL bedelli proje kapsamında hayvancılık bölgesi içinde yer alan tesislerden sağlanacak hayvan gübresi ve sılaj hammadde olarak kullanılacak. Tesiste günde yaklaşık 600 ton civarında besi sığır gübresi ve 20 ton da sılaj kullanılacak. Böylece Yaklaşık olarak % 3,5 sılaj ve % 96,5 hayvansal atık kullanılacak. Tesiste günlük 600 ton besi sığır gübresi bertaraf edilerek 4.00 MWe Kurulu güçle faaliyet başlayacak.

Tesisin kurulması planlanan yer Polatlı merkeze yaklaşık 14 km, Polatlı içinden geçen, Ankara – Eskişehir yolundan Ankara – Akşehir yolu ayrımına 13 km uzaklıkta bulunuyor. Proje alanına yaklaşık 800 metre uzaklıkta Sakarya Milli Parkı bulunuyor. Proje kapsamında inşaat aşamasında 20 kişi, işletme aşamasında 7 kişi çalışması planlanıyor. Tesisin inşaat aşaması, yaklaşık 5 ay (150 gün) sürecek. Proje ile ilgili 26/09/2017 tarihinde İDK Toplantısı yapılacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler