1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ankara Sincan’da atık tesisinde ATY tesisi kurulacak

Ankara Sincan’da atık tesisinde ATY tesisi kurulacak

Ardam Atık, 9 milyon 250 bin lira yatırımla Ankara’daki atık tesisine ilave olarak Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama ve Çamur Kurutma faaliyeti yürütecek. 

Ankara Sincan’da atık tesisinde ATY tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Sincan ilçesindeki atık depolama ve ayırma tesisine, çamur kurutma ve atıktan türetilmiş yakıt hazırlama çalışmaları eklenecek.

Ardam Atık Yönetimi Ve Depolama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Ankara ili, Sincan ilçesinde yürütmekte olduğu Tehlikeli Atık Ara Depolama, Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma faaliyetlerine ilave olarak kapalı bir alan inşa ederek Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama ve Çamur Kurutma faaliyeti planlıyor. Projenin maliyeti 9 milyon 250 bin lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne ait alanın 2 bin metrekarelik kısmında kapalı tesis kurulacak. Tesisteki alanların planlanan faaliyetlerin de eklenmesi ile daha verimli ve kullanışlı olarak kullanılmak istenmesi sebebiyle mevcut faaliyetlerde yer değişikliği de yapılacak. 

Tesise kabulü gerçekleşecek çamurlar kurutma fırınına beslenecek, neminden arındırılan atık çamurlardan tehlikeli olanları tesiste faaliyete alınması planlanan ATY ünitesine veya izin lisans sahibi ATY firmalarına gönderilecek. Tehlikesiz olan atık çamurların ise bir kısmı çimento fabrikalarına alternatif hammadde olarak kullanılmak üzere bir kısmı da diğer sektörlerde kullanılmak üzere gönderilecek. Günde 120 ton tehlikeli, 120 ton tehlikesiz çamur kurutma işleminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Tesiste ayrıca yılda 90 bin ton ATY üretilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler