1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ankara Sincan’da depolamalı GES kurulacak

Ankara Sincan’da depolamalı GES kurulacak

Necat İnşaat, 1 milyar 548 milyon lira yatırımla Ankara’da kurulu gücü 70 MWe olan Güneş Enerji Santrali ve toplam kurulu gücü 71,2630 MWe olan elektrik depolama tesisi kurup işletecek.

Ankara Sincan’da depolamalı GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Sincan ilçesinde kurulu gücü 70 MWe olan Güneş Enerji Santrali ve toplam kurulu gücü 71,2630 MWe olan elektrik depolama tesisi kurulacak. 

Necat İnşaat ve Dış Tic. San. A.Ş. tarafından Ankara ili, Sincan İlçesi sınırları içinde toplam kurulu gücü 70 MWe olan Güneş Enerji Santrali ve toplam kurulu gücü 71,2630 MWe olan elektrik depolama tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 1 milyar 548 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Necat EDT GES projesi kapsamında 95,45 hektar alanda kurulacak olan güneş enerji santralinde her bir panelin gücü 555 Wp olacak şekilde 151.200 adet panel kullanılacak. Güneş enerji santrallerinde fotovoltaik modüller ile üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımı ile alternatif enerjiye çevriliyor. Bu proje ile üretilebilecek yenilenebilir enerji sera gazı emisyonları azaltılmasına katkı sağlayacak ve hava kirliliği azaltılarak çevresel performans artışı sağlanacak. 

Projenin işletme aşamasında tam kapasite ile üreti lecek olan 83,916 MWm elektrik 14 adet, 154 kV güç kapasitesine sahip trafo merkezlerine aktarıldıktan sonra necat elektrik depolama tesisinde depolanacak ve/veya 4 km uzunluğundaki 1272 MCM Enerji İletim Hatları vasıtası ile Çiçektepe TM'ye bağlanacak.

Enerji Günlüğü