1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ankara toplu taşımada çevreci projeyi hayata geçiriyor

Ankara toplu taşımada çevreci projeyi hayata geçiriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada karbon salımını düşürerek çevre kirliliğini azaltacak, daha fazla enerji verimliliği sağlayacak “Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi”ni hayata geçiriyor.

Ankara toplu taşımada çevreci projeyi hayata geçiriyor

Enerji Günlüğü - Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada karbon salımını düşürerek çevre kirliliğini azaltacak, daha fazla enerji verimliliği sağlayacak “Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi”ni hayata geçiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın öncelikli projeleri arasında yer alan “Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi”, EGO Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçiriliyor. EGO Genel Müdürlüğü sürdürülebilir hareketliliği sağlamak, kent içindeki trafiği azaltmak, trafikten kaynaklı karbon emilimini düşürmek ve daha konforlu bir ulaşım için hayata geçireceği 2,5 milyon dolarlık proje Amerika Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) ile SAS firması tarafından finanse edilecek.

ULAŞIMDA VERİMLİLİK ARTACAK, ÇEVRE KİRLİLİĞİ AZALTILACAK

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, hat ve işletme optimizasyonu sayesinde yapay zeka ile otomatik yeniden planlama, rotalar, seferler, otobüs ve şoför atamaları, maliyet öncelikleri, seyahat süresi öncelikleri, ölü kilometre, hizmet kalitesinin gün ve saatlere göre dağılımı ve acil durum senaryoları ve operasyonel süreçlerin verimlilik esasına göre yürütülmesinin hedeflendiğini açıkladı. Alkaş, “Toplu taşıma hizmeti sunarken Ankara’da çevre kirliliğini azaltacak, karbon emilimini düşürecek, daha fazla enerji verimliliği sağlayacak ve Ankaralıların ulaşmak istedikleri yere daha konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler