1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ankara’da 20 MW’lık depolamalı GES kurulacak

Ankara’da 20 MW’lık depolamalı GES kurulacak

Ninova Yenilenebilir Enerji, 204 milyon TL yatırımla Ankara’da 20 MW kurulu gücünde Ankara Gerder Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Ankara’da 20 MW’lık depolamalı GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Gölbaşı ilçesi sınırları içinde 20 MW kurulu gücünde Ankara Gerder Güneş Enerji Santrali (DGES) ve 20 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Ninova Yenilenebilir Enerji şirketi tarafından Ankara İli, Gölbaşı İlçesinde 26 hektarlık alanda 20 MW kurulu gücünde Ankara Gerder Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

204 milyon TL değerindeki proje kapsamında toplam 40.000 adet monokristal solar hücre yapılı güneş paneli ve 8 adet inverter ile güneş enerjisinden yılda 40.000.000 kWh elektrik üretilecek. Elektriğin depolanması için Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. EDT, lityum-iyon batarya teknolojisi ile çalışacak olan ve güneş enerji santraline (GES) bağlantılı şekilde kurulacak olan bir ünite olacak. Arazi tipi GES kurulumu için 5 ayrı bölümden oluşan bir yapı tesis edilecek.

Santralde üretilecek olan elektrik Gölbaşı TM nin OG Barasına bağlanılarak ulusal enterkonnekte sisteme verilecek.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler