1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ankara’da atık geri dönüşüm tesisi kurulacak

Ankara’da atık geri dönüşüm tesisi kurulacak

DG Doğru Geri Kazanım, Ankara’da kuracağı tesiste yılda 51 bin ton atıktan türetilmiş yakıt üretecek. Tesiste ayrıca tehlikeli ve tehlikesiz atıklar geri dönüştürülecek.

Ankara’da atık geri dönüşüm tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Çubuk ilçesinde kurulacak tesiste tehlikeli ve tehlikesiz atıklar geri kazanılırken, elektrikli ve elektronik eşyalar işlenecek. Tesiste ayrıca atıktan yakıt türetilecek.

Ankara İli, Çubuk İlçesinde DG Doğru Geri Kazanım Çevre Danışmanlık San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından “Tehlikeli Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım, Tehlikesiz Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme, Bitkisel Atık Yağ Ara Depolama ve Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi” kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 9 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında toplam 3200 metrekarelik alanda yılda 8 bin 570 ton tehlikesiz atık ve 9 bin 180 ton tehlikeli atık ön işlemden geçirilerek geri kazanılacak. Yine yılda 6 bin 120 ton atık elektrikli ve elektronik eşya işlenecek. Ayrıca yılda 51 bin ton atıktan türetilmiş yakıt üretimi yapılacak ve ayda 2250 ton bitkisel atık yağ ara depolama faaliyeti yürütülecek. 

Enerji Günlüğü