1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ankara’da Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) tesisi kurulacak

Ankara’da Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) tesisi kurulacak

Atıksan, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 3.000 ton/yıl kapasiteli Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) tesisi ile 15.000 ton/yıl kapasiteli Tehlikeli Atık Geri Kazanım Tesisi kuracak.

Ankara’da Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde kurulacak tesiste yılda 3 bin ton Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) üretilecek.

Atıksan Geri Kazanım Sanayi Tic. A.Ş. tarafından Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi ve Tehlikeli/Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi kurulması planlanıyor. 

Proje kapsamında 90.000 ton/yıl kapasiteli Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi, 15.000 ton/yıl kapasiteli Tehlikeli Atık Geri Kazanım Tesisi ve 3.000 ton/yıl kapasiteli Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi işletilecek. 

ATY, enerji kullanımı yoğun olan katı yakıt (genellikle kömür) kullanan sektörlerde tercih edilebilen bir alternatif yakıttır. Fakat yaygın kullanım alanı hem Dünya'da hem de ülkemizde Çimento Fabrikalarında alternatif yakıt olarak kullanılmasıdır. Önemli olan kullanıcının talep ettiği yakıt özellikleri ve yakma sistemlerinin ATY'ye uyumlu olmasıdır.

Kullanılan atığın kaynağına ve içeriğine göre değişmekle birlikte ATY kullanılması ile elde edilebilecek net enerji miktarı, Endüstriyel atıklar kullanıldığı zaman 3.500 - 4.000 kcal/kg olurken Evsel atıklar kullanıldığı zaman 3.000 - 3.500 kcal/kg olmaktadır. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler