1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ankara’da güneş santrali içeren imar raporuna ret

Ankara’da güneş santrali içeren imar raporuna ret

Enerji Günlüğü - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Şereflikoçhisar, Polatlı ve Ayaş ilçelerindeki bazı arazilere güneş enerjisi santrali kurulabilmesine...

Ankara’da güneş santrali içeren imar raporuna ret

Enerji Günlüğü - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Şereflikoçhisar, Polatlı ve Ayaş ilçelerindeki bazı arazilere güneş enerjisi santrali kurulabilmesine ilişkin imar raporlarını reddetti. 

Hürriyet’ten Murat Yılmaz’ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki oturumlarında görüşülerek oylanan imar planlarına ilişkin raporlar arasında ‘Yenilenebelir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı, Güneş Enerjisi Santrali’ne (GES) ilişkin raporlar da yer aldı. 

REDDİ YÖNÜNDE KARAR ÇIKTI

Güneş Enerjisi Santrali alanlarına ilişkin imar planı düzenlemeleri Şereflikoçhisar, Polatlı, Ayaş ilçelerden geldi. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarına ilişkin incelemelerini yapan komisyon üyeleri, raporlarda farklı hususları belirterek imar planı tekliflerinin “reddi” yönünde karar aldı.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Komisyondaki ‘ret’ kararlarının gerekçesi de ilginç. Aslında arazilerin yatırımcıların yerine fırsatçılara kazanç sağladığı yönündeki kanaatler ve edinilen bilgi üzerine ret kararı verildiği ileri sürüldü. Belediye Meclisi’nin temmuz ayı oturumlarında görüşülerek oylanan komisyon raporları, tüm parti gruplarının ‘evet’ oyu kullanmasının ardından oy birliğiyle kabul edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler