1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ankaralılar Cansera ile nefes alacak

Ankaralılar Cansera ile nefes alacak

Enerji Günlüğü -  “Doğa Dostu” proje özelliği ile dikkat çeken Çansera Kent Bahçesi, 2 – 3 Kasım tarihinde iki gün sürecek bir şenlik ile...

Ankaralılar Cansera ile nefes alacak

Enerji Günlüğü -  “Doğa Dostu” proje özelliği ile dikkat çeken Çansera Kent Bahçesi, 2 – 3 Kasım tarihinde iki gün sürecek bir şenlik ile Ankara’da açılacak. 

Çankaya Belediyesi Seraları (Çansera) 70 dönümlük Çansera Kent Bahçesi, önceki yıl giriş ve çıkışlarında tasarlanan yeşil yollarla birlikte Başkentin merkezinde 90 bin metrekarelik yeni bir yaşam alanı olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

ÇANSERA, Çukurambar Mahallesi içerisinde, Mustafa Kemal, Söğütözü, İşçi Blokları, Çiğdem ve Üniversiteler Mahalleleleri arasında bulunan 70.000 m² alan üzerinde bulunuyor ve çevre dostu uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Elektrik ve su tüketimi minimum düzeyde olan parkın enerji ihtiyacı güneş enerjisinden karşılanacak ve led aydınlatma ile birlikte kullanılacak. Park, yağmur suyu depolayan su deposu ve damla sulama sistemlerine de sahip.

EN AZ AHLATLIBEL KADAR RAĞBET GÖRECEK

Kent çeperinde olduğu halde Ankaralılarca çok tercih edilen önemli bir yeşil alan özelliği taşıyan Ahlatlıbel'e bu kez kentin merkezi sayılabilecek bir noktasında kardeş geldiğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Çansera'nın kentin merkezi bir noktasında ve yerleşim alanlarının yanı başında olması ve kolay ulaşılabilir konumda bulunması nedeniyle Ankaralılar tarafından en az Ahlatlıbel kadar rağbet göreceğini düşünüyorum. Görev dönemimiz boyunca Çankaya'ya kazandırdığımız yeşil alan ve çok sayıda park ile birlikte bu dev yeşil alanı da Ankaralıların hizmetine sunmuş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Yeşile hasret kent insanını doğayla buluşturmak, halkımız için rantı değil, insani yaşam alanları yaratmayı öncelik almak ve üstlendiğimiz Yeni Toplumcu Belediyecilik esasımızı bir kez daha göstermiş olmak yüklendiğimiz asli görevimizdir. Bu çerçevede böylesi kıymetli bir alanı rantsal niteliği ağır basan işlev ve yapılara çevirmek yerine halka açmak, az yapı ve çok yeşil ile doğa dostu bir tasarım yaklaşımı geliştirmek büyük değer taşıyor. Tüm Ankaralıları böylesi özel bir yeşil alanı yaşamaya, açılış şenliklerimde bizleri ve çok değerli sanatçılarımızı onurlandırmaya davet ediyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler