1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ankara’nın rüzgarı cazibe kazanacak

Ankara’nın rüzgarı cazibe kazanacak

Enerji Günlüğü - Ankara’yı rüzgar enerjisinde cazibe merkezi yapmayı hedefleyen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Araştırma...

Ankara’nın rüzgarı cazibe kazanacak

Enerji Günlüğü - Ankara’yı rüzgar enerjisinde cazibe merkezi yapmayı hedefleyen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ‘Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Sektörü’ projesi imzalandı. Ankara Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği proje, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay ile Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı arasında imzalandı. Prof. Dr. Volkan Atalay, “Elde edilecek veriler doğrultusunda rüzgâr enerjisi, havacılık ve inşaat sektörlerindeki AR-GE yatırımlarını öncelik sırasına koymayı, kalifiye iş gücü yetiştirmeyi ve rüzgâr teknolojilerinde Ankara’yı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlamaktayız” dedi.

 

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da rüzgâr enerjisi gibi Türkiye için çok stratejik bir alanda oluşturulan bu projeye destek vermekten dolayı mutlu olduklarını belirtti. Balcı, “Proje ile ayrıca sektörel yol haritaları da ortaya koyulacak. Böylelikle Ankara’nın rüzgar enerjisinde daha fazla rol oynaması mümkün olabilecek” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler