1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ansi’nin Mersin’deki GES’i için ÇED gereksiz

Ansi’nin Mersin’deki GES’i için ÇED gereksiz

Enerji Günlüğü -  Ansi Enerji’nin Mersin'de yapmayı planladığı Güneş Enerji Santrali projesi için “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi.Ansi...

Ansi’nin Mersin’deki GES’i için ÇED gereksiz

Enerji Günlüğü -  Ansi Enerji’nin Mersin'de yapmayı planladığı Güneş Enerji Santrali projesi için “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi.

Ansi Enerji Elektrik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Mersin Tarsus OSB Gelişme Alanı’nda kurmayı planladığı 3 MW’lik güneş enerjisi santrali yatırımı ÇED aşamasını da geride bıraktı. Akdeniz ilcesi Burhan Mahallesi Mersin-Tarsus OSB Gelişme Alanı 122 Ada, 9/B ve 9/C Parsel mevkiindeki projeyle ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir kararı verildi. 

İKİ PARÇA HALİNDE 

Güneş santrali kurulacak alan B bölgesinin 32.000 metrekarelik kısmı ile C bölgesinin 11.091,95 metrekarelik kısmından oluşuyor. Ansi Enerji’nin kuracağı GES, Mersin Tarsus OSB Gelişme Alanı 9 nolu parselin B kısmında yapılacak 2 MWe ve C kısmın yapılacak 1 MWe olmak üzere toplam 3 MWe olarak projelendirildi. Santralin yatırım bedeli 9.315.000 TL olarak hesaplandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler