1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antalya BŞB Korkuteli’nde 0,99 MW’lık GES kurdu

Antalya BŞB Korkuteli’nde 0,99 MW’lık GES kurdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli ilçesinde 0,99 MW gücünde bir güneş enerji santrali (GES) kurdu. 

Antalya BŞB Korkuteli’nde 0,99 MW’lık GES kurdu

Enerji Günlüğü - Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli ilçesinde 0,99 MW gücünde bir güneş enerji santrali (GES) kurdu.  

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli’nin Bozova Mahallesi’nde 0,990 MW gücünde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurdu. Yıllık 550 konutun elektrik enerjisini karşılayabilecek kapasitede olan proje, elektrik üretimine başladı. 

Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nce (ASAT) hayata geçirilen 0,99 MW gücünde lisanssız Güneş Enerji Santrali (GES), TEDAŞ nezdinde kabul işlemleri yapılarak işletmeye alındı. Bozova GES, yaklaşık 550 konutun bir yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip. 

BELEDİYE’YE YILDA 1,5 MİLYON LİRA GELİR

Tesis yıllık 1 milyon 850 bin kWh elektrik üretimi gerçekleştirecek. Bu miktarın Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yılda 1 milyon 555 bin liralık ekonomik katkı sağlaması bekleniyor. 

Bozova GES’in yılda yaklaşık 990 ton CO2 (Karbondioksit) salımını engellemesi planlanıyor. Bu miktar yılda yaklaşık 90 bin adet ağacın karbondioksit emilimine denk geliyor. 

ÜÇ GES PROJESİ DAHA 

Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesinin Bozova Mahallesi’nde, aynı parsel içerisinde; her biri 0.990 MW kapasiteli üç ayrı GES projesini daha hayata geçirecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler