1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Antalya Döşemealtı’nda biyodizel tesisi kurulacak

Antalya Döşemealtı’nda biyodizel tesisi kurulacak

Mavi Akdeniz Geri Dönüşüm, Antalya’da bitkisel atık yağları depolamak ve işleyerek yılda 10 bin ton biyodizel üretmek amacıyla tesis kuracak.

Antalya Döşemealtı’nda biyodizel tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yılda 12 bin ton atık yağı işleyerek biyodizel üretecek bir tesisi kurulacak. 

Mavi Akdeniz Geri Dönüşüm San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Antalya İli, Döşemealtı İlçesinde Bitkisel Atık Yağ Ara Depolama, Atık Ön İşlem ve Biodizel Geri Kazanım Tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 1,4 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında ana hammadde olarak, atık yağ üreticilerinden toplanacak olan bitkisel atık yağlar, lisanslı araçlar ile tesise getirilecek. Bitkisel atık yağların 3 ayı geçmeyecek şekilde tank veya bidonla ara depolaması yapılacak. Düzenli aralıklarla lisanslı araçlar ile sözleşmeli ve lisanslı bitkisel atık yağ geri kazanım tesislerine sevk edilecek. Piyasa şartlarından dolayı ilk etapta biyodizel üretilmeyecek. Piyasa şartlarının iyileşmesi, pazarın artması gibi durumlar oluştuğu takdirde toplanan atık yağların bir kısmi ile de biyodizel üretimi yapılacak. 

Tesiste 150 ton kapasiteli sabit tanklar ile bitkisel atık yağ ara depolanacak. Tesise getirilecek olan bitkisel atık yağların geri kazanımı için kurulacak olan biodizel üretim tesisinin yıllık bitkisel atık yağ işleme kapasitesi yıllık 12.000 ton olacak. Biodizel üretim prosesinde işleme giren hammaddenin %84 verimle üretim sağlanacağı ve %16 oranında kayıp yaşanacağı öngörülüyor. Buna göre tesisin biodizel üretim kapasitesi yıllık 10.080 ton olacak. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler