1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antalya Elmalı’ya iki depolamalı güneş santrali kurulacak 

Antalya Elmalı’ya iki depolamalı güneş santrali kurulacak 

Yeo Enerji, Antalya’da 50 MW ve 20 MW kurulu gücünde iki depolamalı güneş enerji santrali kuracak. 

Antalya Elmalı’ya iki depolamalı güneş santrali kurulacak 

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Elmalı ilçesi sınırları içinde toplam 70 MW kurulu gücünde iki depolamalı güneş santrali kurulacak. Yeo Enerji santral ve depolama tesisleri için 973 milyon lira yatırım yapacak. 

YEO Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından Antalya’da 50 MW ve 20 MW kurulu gücünde iki depolamalı güneş enerji santrali kurulması planlanıyor.

Antalya İli, Elmalı İlçesi Kocapınar Mahallesinde 723 bin metrekarelik alanda 50 MW kurulu gücünde Antalya-1 GES ve 50 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi kurulacak. 695 milyon lira değerindeki proje kapsamında her biri 540 Wp güce sahip toplam 92.593 adet monokristal güneş pillerinden oluşan paneller kullanılacak. Ayrıca 10 adet evirici kullanılacak. Santralde yılda azami 100 milyon kWh elektrik üretilecek. 

Antalya İli, Elmalı İlçesi Kocapınar Mahallesinde kurulacak olan Antalya-2 GES ise 20 MW kurulu gücünde olacak. 293 bin metrekare alana kurulacak olan santralde üretilen elektriğin depolanması için 20 MWh kapasiteli depolama tesisi de kurulacak. 278 milyon lira değerindeki proje kapsamında her biri 540 Wp güce sahip toplam 37.38 adet güneş paneli ve 4 adet evirici kullanılacak. Santralde yılda azami 40 milyon kWh elektrik üretilecek. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler