1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antalya güneş ve rüzgar enerjisi için çok cazip

Antalya güneş ve rüzgar enerjisi için çok cazip

Enerji Günlğü - AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, güneş ve rüzgâr gibi alternatif enerji kaynaklarının üretimi ve kullanımına ağırlık verilmesi...

Antalya güneş ve rüzgar enerjisi için çok cazip

Enerji Günlğü - AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, güneş ve rüzgâr gibi alternatif enerji kaynaklarının üretimi ve kullanımına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. AK Parti hükümetinin önceki yıl alternatif enerji üretiminin artırılması yönünde bazı düzenlemeler yaptığını hatırlatan Sadık Badak, gerçekleştirilen düzenlemelerle güneş ve rüzgar elektrik enerjisi üretiminin önünün açıldığını vurguladı.

Güneş ve rüzgardan 1 megavata kadar kullanım amaçlı alternatif enerji üretimi için ruhsat şartı aranmaksızın izin verildiğini açıklayan Milletvekili Badak, “Bu üretim miktarının kendi ihtiyacından fazlasını da satabilmektedir. 1 Megavat’lık enerji ile 250 daireli bir sitenin bütün elektrik ihtiyacını karşılayabiliriz. Güneş ve rüzgar, Antalya’da ki konut ve sanayi siteleri için son derece cazip bir enerji kaynağı” dedi.

Antalya’da güneş ve rüzgar enerjisi üretimini yaygınlaştırmak için teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Badak, Elektrik Mühendisleri Odası’nın öncülüğünde diğer sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı çeşitli platformlarda bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapılması gerektiğini açıkladı. Badak, bu çalışmaların son derece faydalı olacağına inandığını ifade etti. Ziyaret dolayısıyla misafirlere teşekkür eden Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İlhan Metin, alternatif enerji kaynakları, özellikle güneş ve rüzgâr enerjisi kullanımının artırılması konusunda bazı çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Metin, ekim ayında bilinçlendirme amaçlı bir panel düzenleyeceklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler