1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Antalya Havalimanında akaryakıt depolama tankları inşa edilecek

Antalya Havalimanında akaryakıt depolama tankları inşa edilecek

Antalya Havalimanı sınırları içerisinde, uçaklara yakıt ikmali sağlanması kapsamında 80.340 m3 kapasiteli akaryakıt depolama tankları inşa edilecek.

Antalya Havalimanında akaryakıt depolama tankları inşa edilecek

Enerji Günlüğü - Antalya Havalimanı içindeki uzak uçak park pozisyonlarında park halinde olan uçaklara yakıt taşıyabilmek için Akaryakıt Tank Çiftliği kurulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı proje için 455 milyon TL yatırım yapacak.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi Antalya Havalimanı Sınırları İçerisinde yaklaşık 58 bin m2 yüzölçümüne sahip alanda “Akaryakıt Tank Çiftliği Projesi”nin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projenin değeri 455 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Antalya Havalimanı sınırları içerisinde, uçaklara yakıt ikmali sağlanması kapsamında 80.340 m3 kapasiteli akaryakıt depolama tanklarının inşası planlanıyor. Her biri 13.390 m3 kapasiteli 6 adet akaryakıt depolama tankı kurulacak. Projenin ekonomik ömrü 40 yıl olarak öngörülüyor. 

PROJENİN AMACI UZAK UÇAKLARA YAKIT TAŞIMAK

Proje ile Antalya Havalimanında uçakların ihtiyacı olan akaryakıtın sağlanması amaçlanıyor. Yakıt çiftliği dizaynında, şehirden havalimanına olan tanker trafiğini azaltmak için kullanılacak olan NATO boru hattı birinci kullanım tercihi olacak. Bu hat üzerinde herhangi bir problem olması ve yakıtın kesilmesi durumunda Yakıt Tanker Dolum adaları ile yakıt alma işlemine de devam edilebilecek. Uzak uçak park pozisyonlarına hidrant hattın ulaşmaması durumlarında tankerlerle yakıt taşınacağından, dolum adaları kullanılacak. Amaç; havalimanı içindeki uzak uçak park pozisyonlarında park halinde olan uçaklara yakıt taşıyabilmektir.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler