1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Antalya Kepez’de 4 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Antalya Kepez’de 4 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Antkem Enerji, Antalya’nın Kepez ilçesinde kuracağı 4 MW’lık biyogaz tesisinde günde 68 ton hayvan ve bitki atığından elektrik üretecek.

Antalya Kepez’de 4 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Antkem Enerji, Antalya’nın Kepez ilçesinde kuracağı 4 MW’lık biyogaz tesisinde günde 68 ton hayvan ve bitki atığından elektrik üretecek.

Antalya İli, Kepez İlçesi, Kızıllı Mahallesinde, Antkem Enerji Üretim A.Ş. tarafından, 4,050 MW kapasiteli Biyogaz ve Organik Gübre Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Yaklaşık 63,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak tesiste, çevrede bulunan Büyükbaş Hayvan Çiftlikleri’nden ve gıda üretim tesislerinden toplanan hayvansal ve bitkisel atıklar işlenecek. 

Tesise alınacak günde 68 ton hayvan dışkısı, idrar ve tezek (ve bunlarla temas etmiş saman dahil), akan sıvılardan (Büyükbaş hayvan dışkısı) fermantasyon yöntemi ile biyogaz elde edilecek. Üretilen biyogazdan, kojenarasyon motorlarıyla yılda 30.375.000 kWh elektrik üretilecek. Ayrıca günde 40 ton organik katı fermente ürün elde edilecek.

Kojenerasyon ünitelerinde üretilen termal enerjinin bir kısmı elektrik enerjisine dönüştürülecek, geri kalan termal enerjiden elde edilen ısı enerjisi de fermantasyon tanklarının, hijyenizasyon ünitesinin ve tesisin ihtiyacı olan ısının karşılanmasını sağlayacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler