1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Antalya Kepez`e biyokütle santrali

Antalya Kepez`e biyokütle santrali

Enerji Günlüğü - Antalya Kepez'de kurulacak 2.8 MW'lik biyokütleye dayalı elektrik üretim santrali için ön lisans verildi. Santralin kurulu gücü 2.8 MW...

Antalya Kepez`e biyokütle santrali

Enerji Günlüğü - Antalya Kepez'de kurulacak 2.8 MW'lik biyokütleye dayalı elektrik üretim santrali için ön lisans verildi. Santralin kurulu gücü 2.8 MW olarak planlanıyor. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul), Antalya'da bitkisel atıkla elektrik üretilmek üzere geliştirilen bir elektrik üretim santrali için ön lisans verdi.

Lisansa konu tesis, Genova Enerji Elektrik Üretimi Arıtma Tesisleri Denizcilik İnşaat Taşımacılık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi (Genova Enerji) tarafından Antalya Kepez'de hayata geçirilecek. Kurulacak santralin kurulu gücü ise 2.8 MW olarak belirlendi.

Genova Enerji'nin iki yıllık ön lisans süresi içinde imar planı onayı, ön proje onayı, bağlantı ve sistem kullanım anlaşmaları için başvuru yapması, ÇED olumlu kararı alıp Kurum'a sunması ve yapı ruhsatını alması gerekiyor.

Firmanın bu belgeleri tamamladıktan sonra EPDK’ya üretim lisansı için başvuru yapması, lisans bedelini yatırması, sermaye arttırımı yapması, banka teminat mektubunu ve şirket esas sözleşmesini sunması da gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler