1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antalya Korkuteli’de güneş santrali kurulacak

Antalya Korkuteli’de güneş santrali kurulacak

Toros Residence İnşaat, yaklaşık 24 milyon TL yatırımla Antalya’da 1,980 MW kurulu gücünde lisanssız güneş enerji santrali kurup işletecek.

Antalya Korkuteli’de güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Korkuteli ilçesinde kurulu gücü 1,980 MWe olan lisanssız güneş enerji santrali kurulup işletilecek.

Antalya İli, Korkuteli İlçesinde 3 hektarlık alanda Toros Residence İnşaat ve Turizm San. Ve Tic. A.Ş. tarafından 1,980 MWe kapasiteli Güneş Enerji Santrali kurulup işletilmesi planlanıyor. Böylelikle şirket daha önce 1 MW olarak planladığı santralin kapasitesini arttıracak. Projenin değeri yaklaşık 24 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulması planlanan lisanssız elektrik üretim tesisinde her birinde 4000 adet olmak üzere her biri 670 Wp fotovoltaik panel ve her biri 100 Kw olan 20 adet invertör kullanılacak. Santralde 1,980 MWh/yıl elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Üretilecek elektrik, herbiri 1000 kVA 2 adet trafo ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler