1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Antalya Manavgat'ta elektrik iletim hattı yapılacak

Antalya Manavgat'ta elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü -  Antalya ili, Manavgat ilçesi sınırları içerisinde 17,4 kilometrelik 380 kV (VarsakOymapınar)Brş.N.-Manavgat elektrik iletim hattı...

Antalya Manavgat'ta elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü -  Antalya ili, Manavgat ilçesi sınırları içerisinde 17,4 kilometrelik 380 kV (VarsakOymapınar)Brş.N.-Manavgat elektrik iletim hattı yapılacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya ili, Manavgat ilçesi sınırları içerisinde kurulması planlanan Manavgat 380 TM ile mevcut 380 kV Varsak-Oymapınar Elektrik Enerjisi İletim Hattı arasında, 380 kV (VarsakOymapınar)Brş.N.-Manavgat 380 Elektrik Enerjisi İletim Hattı tesisi ve işletmesi planlanıyor.

Planlanan elektrik enerjisi iletim hattının (EEİH) gerilimi 380 kV uzunluğu ise 17,4 km olacak. Söz konusu EEİH, yapılacak olan Manavgat 380 TM ile mevcut 380 kV Varsak-Oymapınar Elektrik Enerjisi İletim Hattı arasında yapılacak. EEİH ile Akkuyu Nükleer Santrali’nde üretilen elektrik enerjisinin enterkonnekte sisteme aktarılması planlanıyor.

Tesisi planlanan hat için proje bedeli  7.500.000 TL olarak belirlendi. Planlanan EEİH'nın ekonomik ömrü 30 yıl olarak planlanıyor.Ancak söz konusu ömür EEİH'nda gerçekleştirilecek bakım ve yenilemeler ile artırılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler