1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Antalya ve Muğla arasında elektrik iletim hattı yapılacak

Antalya ve Muğla arasında elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - Antalya ve Muğla sınırları içerisinde 84,5 km'lik 154 kV Serbest Bölge-Elmalı-Fethiye Elektrik Enerji İletim Hattı yapılacak.Türkiye...

Antalya ve Muğla arasında elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - Antalya ve Muğla sınırları içerisinde 84,5 km'lik 154 kV Serbest Bölge-Elmalı-Fethiye Elektrik Enerji İletim Hattı yapılacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından, Antalya ili, Elmalı ilçesi sınırları içerisinde bulunan Elmalı TM ile Muğla ili, Fethiye ilçesi sınırları içerisinde bulunan Fethiye TM arasında 154 kV Serbest Bölge-Elmalı-Fethiye Elektrik Enerji İletim Hattı tesisi ve işletilmesi planlanıyor.

PROJE İKİ KISIMDA YAPILACAK

TEİAŞ yatırım programında bulunan 154 kV Serbest Bölge-Elmalı-Fethiye Elektrik Enerji İletim Hattı 2 kısma ayrıldı. 1. Kısmı, 154 kV Serbest Bölge-Elmalı Elektrik Enerji İletim Hattı ve 154 kV Elmalı TM projesi olarak, 2. kısmı ise 154 kV Serbest Bölge-Elmalı-Fethiye Elektrik Enerji İletim Hattı olarak belirtildi. 1. Kısmı olan 154 kV Serbest Bölge-Elmalı Elektrik Enerji İletim Hattı ve 154 kV Elmalı TM projesi için 01 Nisan 2013 karar tarih ve 2935 karar no ile “ÇED Olumlu Belgesi” alındı. Rapor projenin 2. Kısmı olan 154 kV Serbest Bölge-Elmalı-Fethiye Elektrik Enerji İletim Hattı’ nın Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışmalarını kapsıyor.

Planlanan elektrik enerjisi iletim hattının (EEİH) gerilimi 154 kV uzunluğu ise 84,5 km olacak. Planlanan EEİH'nın 21 km'lik kısmı Antalya ili, 63,5 km'lik kısmı ise Muğla ili sınırları içerisinden geçecek.

Planlanan EEİH'nın ekonomik ömrü 30 yıl olarak planlandı. Söz konusu ömür EEİH'nda gerçekleştirilecek bakım ve yenilemeler ile artırılabilecek.

Tesisi planlanan hat için proje bedeli 40.000.000 TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler