1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Antalya’da depolamalı RES kurulacak

Antalya’da depolamalı RES kurulacak

Mila Gayrimenkul, 655,2 milyon lira yatırımla Antalya’da 50,4 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerjisi santrali kuracak. 

Antalya’da depolamalı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Alanya ve Gündoğmuş ilçeleri sınırları içinde 50,4 MW kurulu gücünde Mila-5 Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) ve 50,4 MWh kapasiteli Enerji Depolama Teknolojileri (EDT) kurulacak. 

Mila Gayrimenkul Enerji İnşaat Yatırım Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Antalya İli, Alanya İlçesi, Bademağacı, Hacıahmetli ve Şıhlar Mahalleleri İle Gündoğmuş İlçesi Karaköy, Beden ve Çamlıalan Mahalleleri mevkiilerinde 50,4 MW kurulu gücünde Mila-5 Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) ve 50,4 MWh kapasiteli Enerji Depolama Teknolojileri (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

655,2 milyon lira değerindeki proje kapsamında 7 adet rüzgar türbini kurulacak. Santralde yılda yaklaşık 202 milyon kWh elektrik üretilecek. Yine, 1008,27 hektarlık santral sahası içerisindeki 2,22 ha alanda Enerji Depolama Tesisi kurulacak. Santralde üretilecek olan elektrik 154 kV ~45 km 1272 MCM EİH ile Alanya TM’ye bağlanacak. Üretilecek olan enerji santral sahası içerisindeki Enerji Depolama Tesisinde depolanacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler