1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Antalya’da e-atık geliri öğrencilere burs oldu

Antalya’da e-atık geliri öğrencilere burs oldu

Enerji Günlüğü - Antalya’da Muratpaşa Belediyesi'nin Komşukart uygulaması ile evlerden toplanan elektronik atıklardan elde edilen gelir, öğrencilere...

Antalya’da e-atık geliri öğrencilere burs oldu

Enerji Günlüğü - Antalya’da Muratpaşa Belediyesi'nin Komşukart uygulaması ile evlerden toplanan elektronik atıklardan elde edilen gelir, öğrencilere burs olarak verildi. 

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, başlattığı Komşukart uygulaması kapsamında Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği (ELDAY) ile işbirliği yaparak; evlerden toplanan e-atıklardan elde edilen gelirin bir kısmını üniversite öğrencilerine burs olarak verdi. Proje kapsamında üniversite öğrencilerine verilen bursun toplam tutarı 192 bin 61 liraya ulaştı. 

Komşukartlara Muratpaşa ilçesi sakinlerinin anlaşmalı marketlerde, sinema salonlarında kullanabilecekleri ya da üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılması için Adalya Vakfı’na bağışlayabilecekleri toplam 2 milyon 794 bin 157 lira karşılığı puan yüklendi. “Atma, biriktir, kazanalım” sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında 192 bin 61 lira burs olarak üniversite öğrencilerine verilmek üzere Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’na bağışlandı.

31 TON E-ATIK TOPLANDI

Muratpaşa BVelediyesi tarafından Nisan 2016’da başlatılan proje kapsamında ilçedeki 56 mahalledeki 88 bin 497 hane yer alıyor. Bugüne kadar yurt çapındaki çalışmalarıyla 15 bin tondan fazla atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüşüm zincirine sokan Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği’nin (ELDAY) devreye girmesiyle Çevreci Komşukart projesine 01 Ocak 2018 tarihinde atık elektrikli ve elektronik eşyalar da entegre edildi. Geçen süre içinde 29 bin 89 ev, Çevreci Komşukart sisteminin aktif katılımcısı oldu. Projenin uygulanmaya başlandığı günden 2018 sonuna kadar 9 milyon 156 bin 768 kilogram cam, kağıt, metal, plastik gibi nitelikli ambalaj atığı ve 31 ton e-atık evlerden toplandı.

Önceki ve Sonraki Haberler