1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Antalya’da iklim gıda ve sağlık çalıştayı düzenleniyor

Antalya’da iklim gıda ve sağlık çalıştayı düzenleniyor

Antalya Muratpaşa Belediyesi, İklim Krizinde Yaşamaya Dair başlıklı bir çalıştay düzenliyor.

Antalya’da iklim gıda ve sağlık çalıştayı düzenleniyor

Enerji Günlüğü - Antalya Muratpaşa Belediyesi, 02 Aralık 2022 günü İklim Krizinde Yaşamaya Dair başlıklı bir çalıştay düzenliyor. Çalıştayda birçok atölye çalışması da yapılacak.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği “Akdeniz’in +0,5 Geleceği: İklim Krizinde Yaşamaya Dair” başlıklı çalıştay, 02 Aralık 2022 günü saat 09.00’da Muratpaşa Belediyesine ait Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde başlayacak. 

İKLİM KRİZİNDE GIDA VE SAĞLIK

İki oturumdan oluşacak olan çalıştayın “İklim Krizinde Gıda ve Sağlık” başlıklı ilk oturumunda Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalından Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Sağlıklı iklim reçetesi başlıklı bir sunum yapacak. 

Oturumun ikinci konuşmacısı Gıda Mühendisi Akademisyen Bülent Şık olacak. Bülent Şık, “İklim krizi, çocuklar ve gıda güvenliği” başlıklı bir konuşma yapacak. 

Ataşehir Florence Nightingale Hastanesinden, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İlter Yenidede ise “İklim dostu sürdürülebilir beslenme” başlıklı konuşmasını yapacak. 

İKİNCİ OTURUMUN BAŞLIĞI “İKLİM KRİZİ VE KIRILGANLIK”

“İklim Krizinde Kırılganlık” başlıklı ikinci oturumda ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Prof. Dr. Anlı Ataöv, “Yerel iklim eylemi: Birlikte tasarım ve pratik öneriler” başlıklı bir sunum yapacak. 

İkinci oturumun ikinci sunumu; Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden Doç. Dr. Ceren Uysal Oguz ile Doç. Dr. Senem Atvur tarafından gerçekleştirilecek. Sunumun başlığı, “İklimin kırılgan grupları, iklim adaleti, iklim demokrasisi ve göçler” olacak. 

Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gerontoloji Bölümünden Doç. Dr. Özgür Arun ise “İklim krizinin yaşlı hakları üzerine etkisi” başlıklı konuşmasını yapacak. 

Çalıştayın akşam programı, “Krizde yaşamaya dair” başlığını taşıyor. Akşam programında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümir Uysal; CHP Parti Meclisi Üyesi, Ziraat Mühendisi Gökhan Günaydın; Akademisyen, Yazar Elfin Tataroğlu; Birgün Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı ve İletişimbilimci, Yazar Ali Haydar Fırat birer konuşma yapacaklar.  

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Çalıştay kapsamında aşağıdaki atölye çalışmaları da yapılacak. 

  • Arty İleri Dönüşüm Hareketi (Resim Performansı)
  • Tekstilde Sürdürülebilirlik Adına “Upcycle - İleri Dönüşüm”
  • (Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün-Süleyman Süral MYO, Tasarım Bölümü, Moda Tasarım Programı Öğr. Gör. Mine Aydogan ve Öğrencileri)
  • Vegan Süt, Yoğurt ve Ayran Atölyesi (Yaşamdan Yana Derneği)
  • Muratpasa Genç İklim Gönüllüleri
  • ASSİM İnovasyon Merkezi Çevre Alanında Proje Sunumları.
Önceki ve Sonraki Haberler