1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Antalya’da şaşırtan ve tepki çeken planlı elektrik kesintisi

Antalya’da şaşırtan ve tepki çeken planlı elektrik kesintisi

Enerji Günlüğü- Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşanan planlı elektrik kesintisi, bazı tüketicileri şaşırttı.

Antalya’da şaşırtan ve tepki çeken planlı elektrik kesintisi

Antalya’da tepki çeken planlı elektrik kesintisi

Enerji Günlüğü- Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşanan planlı elektrik kesintisi, bazı tüketicileri şaşırttı.

Antalya’nın Kepez ilçesinde 21 Kasım gecesi, yaklaşık üç saat süren bir elektrik kesintisi yaşandı. 02:00-05:00 saatleri arasında yaşanan kesinti, pek çok Antalyalıyı şaşırttı. Kimi aboneler sosyal medya hesaplarında bu kesintiyi şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade eden paylaşımlarda bulundu.

KESİNTİ ÖNCEDEN DUYURULMUŞTU

Bu arada yaşanan elektrik kesintisinin planlı bir çalışmanın sonucu olduğu ortaya çıktı. Elektrik kesintisinin nedenini öğrenmek için çağrı merkezini (186) arayan vatandaşlar bölgede planlı bir elektrik kesintisi yaşandığı mesajıyla karşılaştılar.

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AKDENIZEDAS) 19 Kasım 2021 tarihinde abonelere kısa mesaj yoluyla planlı elektrik kesintisini duyurmuştu. Atılan mesajda bölgede yapılacak çalışma nedeniyle, güvenlik amacıyla enerji kesintisi gerçekleştirileceği belirtilmişti. Bakım çalışması saatlerinin şartlara bağlı değişiklik gösterebileceği ve çalışmanın erken bitmesi halinde şebekeye planlanan saatten önce enerji verilebileceği bilgisi de verilmişti. 

VATANDAŞLAR NEDEN ŞAŞIRDI? 

DÜNYA Gazetesi Enerji Editörü ve Enerji Günlüğü Genel Yayın Yönetmeni Mehmet KARA, önceden duyurulduğu halde elektrik kesintisinin vatandaşları neden şaşırttığına dair soruya şu karşılığı verdi: 

"Elektrik aboneliğine dair mevzuat, tüketen kişinin mutlaka abone olmasını şart koşuyor. Oysa pratikte pek çok ev sahibi, geçmişten kalma alışkanlıkla, elektrik abonelik sözleşmesinin kiracıların üzerine yapılmasını istemeyebiliyor. Bu durumda kiracılar, ev sahibinin üzerine kayıtlı abonelik üzerinden elektrik kullanıyor. Aslında bu usulsüz kullanıma giriyor ve cezası var. Dağıtım şirketleri planlı elektrik kesintilerini abonelere önceden duyuruyor. Ama kendisi abone olmayan vatandaşlara bu mesaj ulaşmıyor. Bu yüzden önceden belli olduğu halde bu tip kesintiler şaşkınlığa yol açabiliyor. Bir de dağıtım şirketlerinin abone bilgileri arasında cep telefonu bulunmayan tüketicilere bu mesajları ulaştıramadığı ortada."  

Ayça ORDU – Enerji Günlüğü / ANTALYA

Önceki ve Sonraki Haberler