1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antalya’daki Serra GES elektrik üretimine başladı

Antalya’daki Serra GES elektrik üretimine başladı

Bolayır Enerji’nin, Antalya’nın Akseki ilçesinde kurduğu 5.6 MW’lık Serra Güneş Enerjisi Santrali (GES) elektrik üretimine başladı.

Antalya’daki Serra GES elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Bolayır Enerji’nin, Antalya’nın Akseki ilçesinde kurduğu 5.6 MW’lık Serra Güneş Enerjisi Santrali (GES) elektrik üretimine başladı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından kredilendirilen Bolayır Enerji’nin, Antalya’nın Akseki ilçesinde kurduğu 5.6 MW’lık Serra Güneş Enerjisi Santrali enerji üretimine başladı. Yaklaşık 25.000 adet fotovoltaik panel ve 1,5 km enerji nakil hattı ile kurulan santralde yıllık 11.184.768 kWh elektrik üretilecek. 

TKYB TOPLAM 171 GES PROJESİNİ FİNANSE ETTİ

Türkiye’nin ithalatını ve dışa bağımlılığını azaltan her yenilenebilir enerji projesinin ayrı önem taşıdığına dikkat çeken Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın Kurumsal Bankacılık, Proje Finansmanı ve BT’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Maraş, “Güneş enerjisi özelinde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası olarak şimdiye kadar kullandırdığımız kredilerle 227 MW kurulu gücünde, toplam 171 adet GES projesini finanse ettik. Ülkemizde GES’ler açısından büyük bir potansiyel bulunuyor, uzun vadede ülkemize önemli düzeyde katkı sağlayan yenilenebilir enerji üretimine desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler