1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Antalya’nın organik atıkları elektriğe dönüştürülecek

Antalya’nın organik atıkları elektriğe dönüştürülecek

Genova Enerji'nin Antalya'nın Kepez ilçesinde kuracağı biyokütle tesisinde günde 95 ton organik atık elektriğe çevrilecek.

Antalya’nın organik atıkları elektriğe dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Genova Enerji'nin Antalya'nın Kepez ilçesinde kuracağı biyokütle tesisinde günde 95 ton organik atık elektriğe çevrilecek.

Genova Enerji Elektrik Üretimi Arıtma Tesisleri Denizcilik İnş. Taş. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Antalya İli, Kepez İlçesi, Çamlıca Mahallesi’nde Biyokütleden Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor. Yaklaşık 7400 metrekarelik sahada gerçekleştirilecek projenin 10 milyon liraya malolması bekleniyor. 

Tesise gelecek olan günde 95 ton organik atığın (taze kesilmiş çimen & yeşil atıklar, sebze ve meyve atıkları ve hayvansal atıklar) anaerobik parçalanması ile üretilen biyogaz elektrik enerjisine dönüştürülecek. Üretilen 22.890000 kW/saat elektrik ulusal şebekeye verilecek. Tesisin kojenerasyon ünitesi içerisinde yer alan jeneratöründe üretilen enerji yükseltici bir trafo ile yükseltildikten sonra 31,3 Kv orta gerilim şebekesine verilecek. Tesisin kendi iç ekipmanların ihtiyaç duyacağı elektrik enerjisi kojenerasyon ünitesinden üretilen enerjiden karşılanacak. 2 adet 2500 kVa trafo bulunacak.

Fermantasyon sonucu katı fermente ürün ve sıvı fermente ürün elde edilecek. Sıvı fermente ürün tesis içerisinde yer alan atıksu arıtma tesisine verilecek. Katı fermente ürün ise gübre üretiminde kullanılacak ya da bertaraf edilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler